Soldare Afisare la marime maxima

Unt de Cocos Organic Virgin 200 gr

42,00 lei

Disponibil

Unt/Ulei de  cocos organic, virgin  obtinut din miez crud, proaspat  de cocos, nu din Copra*. Este un ulei tropical excelent pentru hidratarea pielii, potrivit pentru toate tipurile de ten. Uleiul de cocos este bogat in  antioxidanți și protejeaza impotriva radicalilor liberi.


Mai multe detalii

3 bucati in stoc
Atentie! Ultimele produse in stoc

Ingrediente: 100% ulei/unt de cocos organic, virgin obtinut din nuci de cocos proaspete, Non Copra. În timpul prelucrării, uleiul nostru este produs în conformitate cu procedurile stricte de control ale calității și certificate ecologic de Soil Association. Import U.K. Produs in Ghana.

Uleiul/Untul de cocos oferit de Avalon Skincare  nu a fost fiert, albit și nu conține ingrediente modificate genetic. Este un produs crud potrivit si veganilor.

Forma de ambalare: 200 grame unt/ulei de cocos organic virgin ambalat in cutie alba de 300 ml sau in borcan de sticla de 230 ml, in functie de stocul disponibil.

Metoda de obtinere: Wet Milled. Cu această metodă este extras uleiul din miezul proaspat al  nucii de cocos, nu copra, fără uscare. Miezul crud de nuca de cocos este macinat si presat la rece, lasat 12- 24 de ore timp in care uleiul se separa de apă in mod natural prin forta de gravitatie.  Aceasta este  metoda tradițională de extracție a uleiului de nucă de cocos folosita de sute de ani în Filipine. 

Ulei/Unt de cocos virgin sau extravirgin? Cum se obtine uleiul/untul de cocos virgin?

Nu există o definiție standard in industrie pentru "ulei virgin de cocos", așa cum există în industria de ulei de măsline pentru "Virgin" și "Extra Virgin". Acest termen este folosit în general ca o strategie de marketing pentru a sublinia puritatea sau de calitate.

Uleiul Virgin de cocos poate fi realizat numai prin utilizarea miezului proaspat de nucă de cocos sau ceea ce se numeste non-copra. Produse chimice și de încălzire de mare temperatura nu sunt utilizate in activitatea de rafinare ulterioară.

În prezent, există două procese principale de producție a  uleiului virgin de nucă de cocos:

1. Quick Drying. Uscare rapida a miezului proaspat de nucă de cocos la temparaturi joase, nu copra, apoi este presat la rece prin mijloace mecanice pentru obtinerea uleiului. 

2. Wet Milled. Cu această metodă este extras uleiul din miezul proaspat al  nucii de cocos, fără uscare. Miezul crud de nuca de cocos este macinat si presat la rece si uleiul este separat de apa.

Diferenta consta in gradul de aroma. Cel obtinut din prima metoda ( quick drying) are un miros si gust mult mai puternic.Totodata nivelul de antioxidanti este mai mare la uleiul de cocos virgin obtinut prin metoda wet milled.

Ce inseamna Copra?

* COPRA: Pentru a extrage uleiul din nuca de cocos, producătorul usuca miezul de nucă de cocos - rezultand copra-  prin  afumare, uscare la soare, sau cuptor de uscare. Copra este uscata în condiții neigienice.Deoarece producătorii de ulei de cocos usuca frecvent nucile de cocos în aer liber, se pot aduna bacterii periculoase și agenți patogeni --- asa ca orice ulei extras din ulei de copra are nevoie de purificare suplimentară înainte de a fi sigur de a consuma. În timpul procesului de rafinare, uleiul de copra este decolorat pentru a elimina impuritatile si ''imbunatati'' culoarea si dezodorizat.

Ulei sau unt de cocos?

Uleiul de cocos mai este numit si “unt de cocos” pentru ca este solid la temperatura camerei – adica la o temperatura decenta a camerei, de pana la 24C. Este alb in forma solida si transparent in forma lichida. Indicat a se pastra la o temperatura de max 20°C sau la frigider. Untul/uleiul de cocos virgin are o aroma caracteristica.

Beneficii:

Untul /Uleiul de cocos virgin este bogat in acizi graşi saturaţi, din care majoritatea o deţin trigliceridele cu catena medie: acidul lauric (aproximativ 50% din totalul acizilor), urmat de acidul capric, acidul caprilic, acidul miristic şi acidul palmitic, vitamina E şi vitamina K, dar şi minerale precum fierul

Untul de cocos virgin  are proprietati hidratante excelente si este potrivit pentru toate tipurile de piele. Ajuta pielea uscata, cojita si o face neteda si stralucitoare. Are proprietati antioxidante care previn degenerarea pielii. Aceasta intarzie procesul de imbatranire al pielii si alte probleme conexe, cum ar fi ridurile si lasarea pielii. Poate trata probleme ale pielii, precum eczema, psoriazis, dermatite, etc.

Datorita acestor beneficii, este folosit in sapunuri, lotiuni, creme, si alte produse de ingrijire a pielii. Untul de cocos virgin contine un numar impresionant de proteine esentiale care ajuta la cresterea unui par sanatos. Actioneaza ca un balsam, hranind parul mat, deteriorat. Protejeaza parul de efectele radiatiilor ultraviolete si ajuta la mentinerea unui ten stralucitor. Masarea scalpului cu unt de cocos, ajuta la eliminarea matretii. Untul de cocos virgin este o sursa importanta de acid lauric cu proprietati antifungic, antiviral si antibacterial, protejand impotriva diferitelor forme de infectii.

Recomandari:

  • Este indicat și pentru o demachiere blanda, in special in zona ochilor;
  • Are efect antibacterian și poate fi folosit in tratamentul acneei, al ranilor mici, pentru eczeme sau infecții fungice;
  • Pentru barbați, se recomanda folosirea dupa barbierit, ca balsam pentru calmarea și hidratarea pielii irritate;
  • Aplicat pe corp se absoarbe rapid și formeaza un strat protector fin care menține țesuturile hidratate pentru mult timp. Adaugat in apa de baie sau direct pe piele imediat dupa duș, lasa pielea catifelata și tanara;
  • Hranește parul și il face mai puternic, sanatos și stralucitor, protejandu-l de efectele nocive ale razelor UV. Regleaza funcționarea optima a scalpului și oprește producerea matreții. Utilizat ca masca de par dupa spalare, are efecte remarcabile de hidratare și regenerare;
  • Ulei pentru cuticule;
  • Ingrijirea buzelor: vremea rece, vantul sau radiațiile UV pot usca repede pielea sensibila ale buzelor.
  • Uleiul de cocos virgin este eficient si placut in ingrijirea buzelor.
  •  

Utilizare:

Corp: Se topeste in palma apoi se intinde pe corp, dupa dus,pe pielea inca umeda. Se absoarbe repede, lasand pielea moale, catifelata si hidratata. Ten: se aplica pe tenul umezit cu apa seara, dupa demachiere. Par: se topeste in palme apoi se aplica pe scalp si pe toata lungimea parului, masand usor, Se acopera parul cu un prosop si se lasa asa min. o ora. Lasat peste noapte, se obtine efectul maxim asemanator cu cel obtinut in urma unui tratament foarte costisitor: par moale, fin si extrem de stralucitor.

Date de siguranta:   Contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului. Uz extern.

Pastrare:

Ferit de lumina si caldura. La peste 24°C devine lichid transparent, clar ca apa. Sub aceasta temperatura se solidifica si devine alb. Indicat a se pastra la o temperatura de max 20°C sau la frigider.

Nu exista comentarii momentan

Scrie recenzia ta